In de vorige blog kon u lezen dat er verschillende tools zijn om uw website te optimaliseren. Ik heb de tool SE Ranking uitgelegd en we gaan deze nu gebruiken om een Keywordonderzoek te doen. U wilt natuurlijk weten als u begint welke zoekwoorden voor u het beste zijn om op de website te hebben. Mocht u de SEO Tool van SE Ranking niet hebben kunt u onderstaande banner gebruiken om een free trial te krijgen.

SE Ranking is een online tool waarmee je een uitgebreid zoekwoordenonderzoek kunt uitvoeren. Hier zijn de stappen om dit te doen:

  1. Log in op je SE Ranking account en ga naar het tabblad “Keyword Research”.

  2. Kies een zoekwoord of een onderwerp waarover je wilt schrijven.

  3. Typ je zoekwoord of onderwerp in het zoekvak en klik op “zoek”.

  4. Je krijgt nu een lijst met zoekwoorden te zien die gerelateerd zijn aan het onderwerp dat je hebt ingevoerd. Bekijk de lijst en selecteer de zoekwoorden die het meest relevant zijn voor je doelgroep en je content.

  5. Bekijk de statistieken voor elk zoekwoord, zoals zoekvolume, concurrentie en CPC (kosten per klik). Dit helpt je bij het bepalen van de beste zoekwoorden om te targeten.

  6. Maak een lijst van de geselecteerde zoekwoorden en gebruik deze om je website-inhoud te optimaliseren, inclusief de titels, meta-beschrijvingen en content.

  7. Monitor de prestaties van de gekozen zoekwoorden in SE Ranking en pas indien nodig je strategie aan.

Met deze stappen kun je een succesvol zoekwoordenonderzoek uitvoeren met SE Ranking. Wil je meer gedetaileerde info hebben bekijk dan de demo video van SERanking